Sastojci: 300 g mocarele, pola kašičice morske soli, pola šolje maslinovog ulja, 2 kašike maslaca, 1 šolja sitno nasjeckanog crvenog luka, 3 čehna sitno nasjeckanog bijelog luka, 500 g tjestenine, 4 šolje zrelog paradajza nasjeckanog na kockice, tri četvrtine šolje parmezana, pola šolje nasjeckanog bosiljka.
Priprema:
1. Nasjeckajte mocarelu i posolite je. Stavite kuhati tjesteninu. Zagrijte maslinovo ulje i maslac pa dodajte luk i dinstajte te kasnije dodajte i bijeli luk. Kada luk omekša dodajte paradajz. Nastavite dinstati još 5 minuta, tek toliko da paradajz omekša.
2. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u paradajz. Tjesteninu i paradajz maknite s vatre, dodajte posoljenu mocarelu i parmezan. Dobro promiješajte. Na kraju dodajte bosiljak.