Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Tjestenina s paradajzom i sirom

po Vasa kuharica 23/06/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 300 g mocarele, pola kašičice morske soli, pola šolje maslinovog ulja, 2 kašike maslaca, 1 šolja sitno nasjeckanog crvenog luka, 3 čehna sitno nasjeckanog bijelog luka, 500 g tjestenine, 4 šolje zrelog paradajza nasjeckanog na kockice, tri četvrtine šolje parmezana, pola šolje nasjeckanog bosiljka.

Priprema:

1. Nasjeckajte mocarelu i posolite je. Stavite kuhati tjesteninu. Zagrijte maslinovo ulje i maslac pa dodajte luk i dinstajte te kasnije dodajte i bijeli luk. Kada luk omekša dodajte paradajz. Nastavite dinstati još 5 minuta, tek toliko da paradajz omekša.

2. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u paradajz. Tjesteninu i paradajz maknite s vatre, dodajte posoljenu mocarelu i parmezan. Dobro promiješajte. Na kraju dodajte bosiljak.

 

Preporučujemo

Tacosi s piletinom, limetom i korijanderom

04/07/2022

Light tjestenina

04/07/2022

Piletina u umaku od limuna

03/07/2022

Mesne okruglice na bambusovom štapiću

01/07/2022

Brusketi s feta-sirom

30/06/2022

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh