Tjestenina sa paradajzom i mozzarellom

po Senan Dervisevic

Sastojci: 300 g mozzarella sira, pola kašičice morske soli, pola šolje maslinovog ulja, 2 kašike maslaca, 1 šolja sitno nasjeckanog crvenog luka,  

3 čehna sitno nasjeckanog bijelog luka, 500 grama tjestenine, 4 šolje zrelog paradajza nasjeckanog na kockice, tri četvrtine šolje parmezana, pola šolje nasjeckanog bosiljka.

Priprema:

1. Nasjeckajte mozzarellu i posolite je. Stavite kuhati tjesteninu. Zagrijte maslinovo ulje i maslac pa dodajte luk i dinstajte te kasnije dodajte i bijeli luk.

2. Kada luk omekša dodajte paradajz. Nastavite dinstati još 5 minuta, tek toliko da paradajz omekša.

3. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u paradajz. Tjesteninu i paradajz maknite s vatre,  dodajte posoljenu mozzarellu te polovinu količine parmezana. Dobro promiješajte.