Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja,
2 kašike putera,
1 prasa,
2 čehna bijelog luka,
50 g suhog mesa,
1 dl bijelog vina,
1 glavica brokule,
500 g šampinjona,
500 g tjestenine,
1 veza peršuna,
200 ml slatke pavlake,
2 kašičice senfa,
1/4 kašičice crvene aleve paprike,
so i biber.
Priprema:
1. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte puter i prasu pa dinstajte nekoliko minuta. Dodajte bijeli luk i isjeckano suho meso pa još malo pržite, pazeći da luk ne izgori. Kad je meso proprženo, dodajte vino i pustiti da alkohol ispari. Zatim, dodajte brokulu i dinstajte nekoliko minuta.
2. Odstranite višak masnoće iz tave, sipajte šampinjone i pržite ih nasuho da malo omekšaju, zatim dodajte peršun i promiješajte. U šoljici pomiješajte slatku pavlaku, senf, so, biber, alevu papriku, malo tople vode.
3. Prelijte sve to preko šampinjona i dinstajte na laganoj vatri desetak minuta. Servirajte uz skuhanu tjesteninu.