Tjestenina sa sirom, špinatom i gljivama

po Vasa kuharica

Sastojci:

250 g tjestenine,

100 g listova špinata,

100 g šampinjona,

80 g maslaca sa začinskim biljem,

so,

biber,

1 čehno bijelog luka,

80 g naribane gaude.

Priprema:

1. Kuhajte tjesteninu u velikoj posudi posoljene vode tako da bude al dente, u skladu s uputama na pakiranju. Ocijedite i isperite pod hladnom vodom.

2. Očistite listove špinata, operite ih i blanširajte u vreloj vodi oko 1 minutu. Očistite gljive, istrljajte ih papirnatim ubrusom, operite ako je
potrebno, osušite i narežite na kriške.

3. Rastopite maslac sa začinskim biljem i kratko dinstajte gljive, kuhanu tjesteninu i špinat. Začinite solju, biberom i bijelim lukom. Tjesteninu složite na tanjire i pospite sirom.

Preporučujemo