Tjestenina sa špinatom i kremastim sirom

po Vasa kuharica

Sastojci:

150 g tjestenine,

100 g luka,

1 vezica svježeg špinata,

1 čehno bijelo luka,

10 g sušenog timijana,

75 g sira,

40 ml maslinovog ulja,

crni biber u prahu,

so.

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu (ne bacajte vodu). Nasjeckajte luk. Zagrijte maslinovo ulje u tavi, stavite luk, bijeli luk i pola timijana. Začinite biberom i solju, dinstajte dok ne luk ne postane staklast.

2. Dodajte vezicu špinata u tavu i pecite dok tekućina ne ispari. Ubacite kremasti sir i dobro promiješajte. Tome dodajte tjesteninu, miješajte i kuhajte još 1-2 minute na najslabijoj vatri. Dodajte preostali timijan, ako je potrebno dodajte malo vode od tjestenine.

 

Preporučujemo