Sastojci:
350 g kratkih, šupljih tjestenina,
1 glavica brokolija iskidana na buketiće,
2 dl krem pavlake,
100 g rendanog parmezana,
100 g suhog mesa narezanog na kriške,
4 kašike maslinovog ulja,
1 glavica crnog luka,
1 kašika sjeckanog bijelog luka,
so i
biber.
Priprema:
1. U kipućoj posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu i ocijedite. Kratko obarite brokoli.
2. U šerpi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi i propržite sitno sjeckani crni i bijeli luk. Potom dodajte brokoli, dinstajte 3-5 minuta pa umiješajte pavlaku i rendani parmezan.
3. Kad pavlaka proključa, dodajte iscijeđenu tjesteninu, dobro promiješajte, posolite i pobiberite po želji. Meso kratko ispržite u teflon tavi i potom isjecite na komadiće. Podijelite tjestenine u četiri porcije, rasporedite komadiće slanine i poslužite.