Tjestenina začinjena parmezanom za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

350 g kratkih, šupljih tjestenina,

1 glavica brokolija iskidana na buketiće,

2 dl krem pavlake,

100 g rendanog parmezana,

100 g suhog mesa narezanog na kriške,

4 kašike maslinovog ulja,

1 glavica crnog luka,

1 kašika sjeckanog bijelog luka,

so i

biber.

Priprema:

1. U kipućoj posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu i ocijedite. Kratko obarite brokoli.

2. U šerpi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi i propržite sitno sjeckani crni i bijeli luk. Potom dodajte brokoli, dinstajte 3-5 minuta pa umiješajte pavlaku i rendani parmezan.

3. Kad pavlaka proključa, dodajte iscijeđenu tjesteninu, dobro promiješajte, posolite i pobiberite po želji. Meso kratko ispržite u teflon tavi i potom isjecite na komadiće. Podijelite tjestenine u četiri porcije, rasporedite komadiće slanine i poslužite.

Preporučujemo