Sastojci:
350 g tjestenine,
1 glavica brokule iskidana na buketiće,
2 dl krem pavlake,
100 g rendanog parmezana,
100 g narezanog suhog mesa,
4 kašike maslinovog ulja,
1 glavica crnog luka,
1 kašika sjeckanog bijelog luka,
so i biber.
Priprema:
1. U kipućoj posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu i ocijedite. Kratko obarite brokulu.
2. U šerpi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi i propržite sitno sjeckani crni i bijeli luk. Potom dodajte brokulu, dinstajte 3-5 minuta pa umiješajte pavlaku i rendani parmezan.
3. Kad pavlaka proključa, dodajte iscijeđenu tjesteninu, dobro promiješajte, posolite i pobiberite po želji. Meso kratko ispržite u teflon tavi i izrežite na komadiće. Rasporedite po serviranim porcijama tijesta.