Tjestenine, piletina i pečene paprike za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

350 g pena tjestetine,

500 ml paradajz sosa,

500 g kuhanog pilećeg mesa,

300 g oguljenih pečenih paprika isjeckanih na kockice,

350 g rendanog čedara,

2 kašike svježeg bosiljka,

so i

biber.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 210 stepeni. Tjesteninu obarite u posoljenoj vreloj vodi i potom iscijedite.

2. U drugoj šerpi zagrijte paradajz sos 5 minuta na srednjoj temperaturi pa umiješajte iskidano pileće meso, pečene paprike i bosiljak. Promiješajte, sačekajte da proključa i potom sklonite s ringle.

3. Umiješajte tjesteninu, posolite i pobiberite, sipajte u pleh koji ste prethodno podmazali uljem, pospite rendanim sirom i pecite 25-30 minuta. Poslužite dok je toplo uz salatu po želji.

Preporučujemo