Tijesto:

 

250 gr brašna,
120 gr margarina,
1 jaje,
1 dcl vode

 

I još:

1 kg bundeve,
2 dcl vode,
100 gr šećera,
sok od 1 ocijeđene narandže,
4 jaja,
200 ml tečnog šlaga.

 

Priprema:

 

  1. U veću zdjelu redom dodavati brašno, jaje, margarin i vodu te sve sjediniti rukama. Formirati kuglu od tijesta, umotati je u plastičnu kesicu i staviti u frižider na pola sata.

 

  1. Bundevu narezati na kockice. Staviti u veću posudu i preliti s 2 dcl vode. Kada je bundeva skuhana, dobro je ocijediti i ostaviti da se hladi.

 

  1. Tijesto razvaljati rukama u kalup za pečenje (26 cm). Tijesto bi trebalo biti i na stranicama od kalupa, a ne samo na dnu. Tijesto izbosti viljuškom i staviti u rernu 15 min na 180 C.

 

  1. Za to vrijeme i bundeva se ohladila. Usitnite je štapnim mikserom a potom dodajte šećer, sok od ocijeđene narandže, jaja i tečni šlag koji se prethodno izradi sa mikserom.

 

  1. Tu smjesu preliti preko tijesta i peći još 30 minuta na 180 stepeni, ovisno o tome kakvu rernu imate. Krema se čini veoma tečnom, ali ne brinite, jer će se u rerni lijepo stvrdnuti. Obavezno provjerite uz pomoć čačkalice da li je gotovo prije vađenja.