Sastojci: 2 jabuke oguljene i narezane na tanke kriške, 1/2 šolje bademovog brašna, 1/2 šolje zobenog brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1/4 šolje kokosovog ulja, 6 kašičica javorovog sirupa ili meda, 2 jaja, malo himalajske soli.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 180 stepeni i pripremite kalup za pečenje promjera 15 cm. U zdjeli pomiješajte prvo suhe sastojke, a u drugoj zdjeli s mikserom povežite sve mokre sastojke (ulje, med i jaja) oko 5 minuta.
2. Ubacite suhe sastojke i dobro sve pomiješajte. Trećinu tijesta koje ste dobili ubacite u pleh na papir za pečenje pa složite jedan sprat jabuka pa opet izlijte tijesto i tako ponovite postupak te na kraju opet izlijte tijesto.
3. Pecite oko 1 sat. Ostavite da se ohladi 15-20 minuta, odrežite i poslužite.