Torta od jabuka za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

2 jabuke oguljene i narezane na tanke kriške,

1/2 šolje bademovog brašna,

1/2 šolje  zobenog brašna,

1 kašičica praška za pecivo,

1/4 šolje kokosovog ulja,

6 kašičica  javorovog sirupa ili meda,

2 jaja,

malo himalajske soli.

Priprema: 

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni i pripremite kalup za pečenje promjera 15 cm. U zdjeli pomiješajte prvo suhe sastojke, a u drugoj zdjeli s mikserom povežite sve mokre sastojke (ulje, med i jaja) oko 5 minuta.

2. Ubacite suhe sastojke i dobro sve pomiješajte. Trećinu tijesta koje ste dobili ubacite u pleh na papir za pečenje pa složite jedan sprat jabuka pa opet izlijte tijesto i tako ponovite postupak te na kraju opet izlijte tijesto.

3. Pecite oko 1 sat. Ostavite da se ohladi 15-20 minuta, odrežite i poslužite.

 

Preporučujemo