Sastojci:
90 g kristal šećera,
prstohvat soli,
3 bjelanca,
75 g šećera u prahu,
2 žumanca,
50 g gustina,
1 narandža,
2 velika limuna,
puter,
bjelance,
100 g keksa.
Priprema:
1. Rernu zagrijte na 180 stepeni, a pleh premažite puterom. Keks sameljite, promiješajte s bjelancetom, stavite u pleh i pecite od 7 do 10 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
2. Koru od limuna izrendajte a sok iscijedite, stavite u šerpicu, dodajte sok od narandže i pomiješajte s gustinom.
3. U drugu šerpu sipajte 300 ml vode, ostavite da proključa, pomiješajte sa sadržajem iz prve šerpe i kuhajte još nekoliko minuta, dok se ne zgusne.
4. Žumanca pomiješajte s šećerom, dodajte kremi i premažite preko ohlađene kore.
5. Od belanaca i soli napravite snijeg, u toku mešanja polako sipajte šećer dok ne dobijete pjenu. Bjelancima premažite koru i pecite još 15 minuta