Torta od mesa i pavlake

po Vasa kuharica

Sastojci:

4 kašike putera,

3dl kisele pavlake,

250 g brašna,

500 g mljevenog mesa,

4 kašike rendanog parmezana,

kašičica isjeckanog lista peršuna,

glavica crnog luka,

3 jaja,

biber,

so.

Priprema:

1. Umutite puter i dodajte 4 kašike kisele pavlake. Dodajte brašno i posolite. Umijesite glatko tijesto. Oblikujte loptu, umotajte u aluminijsku foliju i stavite da stoji najmanje 2 sata.
2. Poslije 2 sata tijesto razvucite da bude 2 cm debljine, stavite ga preko okrugle modle (koja je prethodno premazana puterom i brašnom). Ugrijte ulje, propržite isjeckani crni luk, dodajte isjeckan list peršuna i mljeveno meso. Sve ovo malo propržite i rasporedite preko pripremljenog tijesta koje treba prelaziti preko ivice 4 cm.
3. Meso prelijte preostalom razmućenom pavlakom i jajima. Posolite i pospite rendanim parmezanom. Ivice tijesta koje su ostavljene iznad ivice modle savijte prema unutra, ali ne pritišćite. Pecite u zagrijanoj rerni na srednjoj temperaturi 40-ak minuta.

 

Preporučujemo