Sastojci za biskvit:
6 jaja,
7 dkg maslaca,
4 velike narandže,
15 dkg brašna,
10 dkg šećera,
prstohvat soli.
Sastojci za čokoladnu glazuru:
7 dkg maslaca,
15 dkg tamne čokolade.
Dodatni sastojci:
Malo maslaca za premazivanje kalupa,
krušne mrvice.
Priprema:
- Kalup premažite maslacem i pospite krušnim mrvicama.
- Iscijedite sok od 2 narandže.
- Cijela jaja, šećer i prstohvat soli mutite mikserom od 5 do 7 minuta ili dok se smjesa ne udvostruči i postane blijedo žuta.
- Otopite maslac na laganoj vatri i pustite da se malo ohladi.
- Maslac lagano umiješajte u jaja i šećer. Zatim jednako lagano umiješajte sok od narandže (i koricu, ako je imate).
- U smjesu, uz lagano miješanje dodajte brašno. Nikako nemojte dodati svu količinu brašna odjednom kako vam se ne bi stvorile grudvice.
- Gotovu smjesu za biskvit ulijte u kalup i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 25 do 30 minuta. Biskvit je gotov kada na vrhu bude tamnožut i kada se sa strane počne odvajati od kalupa. Ako niste sigurni da je gotov, poslužite se starim trikom s čačkalicom. Kad je pečen, biskvit izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
- Iscijedite preostale dvije narandže i sokom prelijte ohlađeni biskvit.
- Čokoladu natrgajte na kockice i rastopite na laganoj vatri ili pari. Zatim u nju dodajte maslac narezan na listiće i kada se on otopi, povežite ga čokoladom.
- Biskvit prelijte glazurom od čokolade. Po želji tortu ukrasite kriškama narandže, a možete je poslužiti uz nekoliko kašika šlaga.