Sastojci: 150 grama kukuruznog brašna (sitno mljeveno), 100 grama brašna od kvinoje, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 decilitra agave sirupa, 1 kašika ribane korice narandže, 1 kašika ribanog đumbira, 3 decilitra rižinog biljnog napitka, 1/2 decilitra suncokretovog ulja, 300 g bijele veganske čokolade, 1 kašičica ekstrakta vanilije, 50 g indijskih oraščića, 10 g brusnica, 10 g ružinih latica, 10 g pistacija. Priprema: 1. Kukuruzno i kvinojino brašno staviti u jednu zdjelu, dodati prašak za pecivo, slad, ulje, brusnice, sto grama na kockice nasjeckane bijele čokolade, suncokretovo ulje, đumbir, narandžu, ulje, rižin napitak (2 decilitra) i sve to pomiješati u gustu smjesu te staviti na masni papir u kalup za tortu omjera 28 cm. Biskvit se peče otprilike 20 minuta, a gotov je kada dobije zlatnu boju. Pet minuta nakon što smo biskvit izvadili iz rerne prelijte ga s jednim decilitrom rižinog napitka. 2. Smiksati 100 grama indijskih oraščića u blenderu s malo vode (pola decilitra) do glatke teksture i dodati otopljenu čokoladu (100 grama) i jednu kašičicu ekstrakta vanilije. 3. Glazuru preliti preko biskvita te po površini staviti pistacije, ružine latice i brusnice kao ukras. Tortu staviti u frižider na dva sata.