Sastojci za 1 biskvit (potrebna su 3):

 

3 jaja,

50 g šećera,

60 g brašna.

 

Za kremu:

 

500 g malina,

10 g šećera u prahu,

500 g mascarponea,

600 ml vrhnja za šlag,

2 šlag fixa,

2 kesice želatina u prahu,

2 vanilin šećera,

150 g šećera.

 

Dekoracija:

 

300 ml slatkog vrhnja za šlag,

nekoliko malina.

 

Priprema:

 

  1. Umutiti čvrsti snijeg od bjelanaca, dodati šećer i miksati dok se šećer ne rastopi. Dodati žumanca, jedno po jedno, zatim brašno i sve dobro izmiješati te peći 7 do 10 minuta na 170 stepeni u kalupu koji ste prethodno malo pobrašnili. Ponoviti postupak za preostala dva biskvita, i ostaviti da se ohlade.

 

  1. Maline oprati, ocijediti i smiksati ih štapnim mikserom zajedno sa šećerom u prahu.

Procijediti kroz sitno cjedilo da biste odstranili sitne košpice. Želatin otopiti sa 10 kašika hladne vode i ostaviti da stoji 10 minuta.

 

  1. Slatko vrhnje za šlag umutiti sa šlag fixom i vanilin šećerom. Mascarpone promiješati sa šećerom. Umućeno slatko vrhnje i mascarpone dobro promiješati i sjediniti. Želatin zagrijati na laganoj vatri ili na pari i kad se otopi dodati je smjesi od mascarponea i vrhnja. Dobro izmiksati.

 

  1. Kremu podijeliti na dva jednaka dijela i u jedan dodati pire od malina, promiješati.

 

  1. Na pladanj staviti prvi biskvit, oko njega prsten od kalupa i na biskvit staviti kremu s malinama. Na kremu od malina staviti drugi biskvit i na njega bijelu kremu. Na bijelu kremu staviti treći biskvit.

 

  1. Tortu ostaviti najmanje 4 sata u frižideru da se stisne, skinuti prsten od kalupa i premazati umućenim slatkim vrhnjem i ukrasiti s nekoliko malina.