Torta s limunom

po Vaša Kuharica

Sastojci: 

10 g maslaca sobne temperature,

190 g šećera,

1 vanilin šećer,

225 ml kokosovog mlijeka,

sok i kora od 2 limuna,

210 g brašna,

2 kašičice praška za pecivo,

125 g kukuruzne krupice,

75 g kokosovog brašna.

Za glazuru:

10 g šećera u prahu,

kašičica limunovog soka,

2 kašike kokosovog mlijeka.

Priprema:

  1. Zagrijte rernu na 160 stepeni i papirom za pečenje obložite okrugli oblik promjera 24 cm.
  2. Pomiješajte prosijano brašno, prašak za pecivo, kukuruznu krupicu i kokos.
  3. U drugoj posudi pomiješajte mekani maslac sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane fina krema.
  4. Dodajte kokosovo mlijeko koje ste prethodno dobro promiješali jer se u konzervi uglavnom odvoji masnoća od vode.
  5. Dodajte limunov sok i koricu.
  6. Tekućoj smjesi dodajte suhu i sve lagano izmiješajte.
  7. Izlijte u kalup i pecite oko 50 minuta. Pustite da se tijesto ohladi.

8. Za glazuru pomiješajte šećer u prahu, limunov sok i kokosovo mlijeko. Izlijte preko torte i pustite nekoliko sati da glazura očvrsne.

Preporučujemo