Sastojci za tijesto:
400 g brašna,
40 g margarina,
jaje,
10 g kvasca,
so.
Za fil:
300 g crnog luka,
300 g patlidžana,
0,5 kg očišćene paprike,
300 g tikvica,
300 g paradajza,
4 kuhana jaja,
150 g ementalera,
kašika sjeckanog peršuna,
2 kašike ulja,
biber,
so.
Priprema:
1. Od brašna, omekšanog margarina, kvasca, soli, jaja i malo vode umijesite tvrdo, ali rastezljivo tijesto i ostavite da naraste.
2. Povrće operite i očistite. Patlidžan isijecite na kriške, papriku na rezance, a tikvicu na kolutiće. Na ulju propržite sjeckan luk, pa dodajte patlidžan, tikvice i paprike, oguljen i isječen paradajz.
3. Kuhajte na tihoj vatri dok tečnost ne ispari, pa ostavite da se ohladi. Tijesto razvijte u koru debljine 3 mm i njime obložite dno i ivice podmazanog kalupa. Uspite polovinu povrća, preko složite isječena jaja, sir i preostalo povrće. Pecite oko pola sata na srednjoj temperaturi.