Sastojci:
250 g tortellina,
200 g svježeg peršuna,
1 dl vrhnja za kuhanje,
2 čehna bijelog luka,
0,5 dl maslinovog ulja,
nekoliko listića francuskog peršuna za dekoraciju.
Priprema:
- U lonac stavite 1,5 l posoljene vode za tortelline i pustite da zakuha. Dobro operite listiće peršuna bez peteljki, kuhajte ih u vreloj vodi 2 minute, a zatim isperite hladnom vodom. Bijeli luk usitnite. U duboku posudu stavite vrhnje za kuhanje, ocijeđene listiće peršuna, bijeli luk i malo soli. Štapnim mikserom miješajte sastojke dok ne dobijete glatki umak.
- U vrelu vodu stavite tortelline i kuhajte na umjerenoj vatri 3 do 4 minute pa ocijedite. Na dva duboka tanjira stavite zagrijani umak od peršuna, dodajte vruće tortelline pomiješane s maslinovim uljem i dekorirajte listićima francuskog peršuna.