Tortellini s peršunom

po Vaša Kuharica

Sastojci:

250 g tortellina,

200 g svježeg peršuna,

1 dl vrhnja za kuhanje,

2 čehna bijelog luka,

0,5 dl maslinovog ulja,

nekoliko listića francuskog peršuna za dekoraciju.

Priprema:

  1. U lonac stavite 1,5 l posoljene vode za tortelline i pustite da zakuha. Dobro operite listiće peršuna bez peteljki, kuhajte ih u vreloj vodi 2 minute, a zatim isperite hladnom vodom. Bijeli luk usitnite. U duboku posudu stavite vrhnje za kuhanje, ocijeđene listiće peršuna, bijeli luk i malo soli. Štapnim mikserom miješajte sastojke dok ne dobijete glatki umak.
  2. U vrelu vodu stavite tortelline i kuhajte na umjerenoj vatri 3 do 4 minute pa ocijedite. Na dva duboka tanjira stavite zagrijani umak od peršuna, dodajte vruće tortelline pomiješane s maslinovim uljem i dekorirajte listićima francuskog peršuna.

 

Preporučujemo