Tortellini u umaku za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

100 g naribane mrkve,

150 g naribanih tikvica,

100 ml punomasnog vrhnja za kuhanje,

1 kašika limunovog soka,

3-4 mlada luka narezana na trakice,

3 kašike ulja,

20 g maslaca,

so,

bijeli biber u prahu,

1 kašika nasjeckanog peršuna,

2 kašike poprženih pinjola,

1 paket tortellina.

Priprema:

1. Na mješavini maslaca i ulja stavite mrkvu, tikvice, mladi luk, posolite i dinstajte u vlastitom soku da tekućina ispari. Umiješajte vrhnje, sok limuna, po potrebi još malo posolite, pobiberite i kuhajte još 1-2 minute.

2. Skuhajte tortelline prema uputi na pakiranju, umiješajte u pripremljeni umak, pospite peršunom, poprženim pinjolima i poslužite uz salatu od matovilca.

Preporučujemo