Sastojci:
1 kg krompira,
400 g faširanog mesa,
2 glavice luka,
2 mrkve,
4 čehna bijelog luka,
1 kašika paradajz pirea,
2 jaja,
1 čaša milerama.
Priprema:
- Krompir ogulite i izrežite na krište te ga ostavite malo u vodi da iz njega izađe suvišni škrob.
- Luk izrežite na sitne kockice i prodinstajte ga sa mrkvom. Zatim dodajte meso i dinstajte dok ne bude gotovo.
- Pred kraj kuhanja dodajte kašiku paradajz pirea i čašu vode.
- Krompir ocijediti i začiniti te redati u tepsiju koju ste prethodno pomastili. Najprije staviti krompir, pa meso, pa krompir i ponavljati dok ne potrošimo smjesu.
- Peći u rerni zagrijanoj na 250 stepeni 45 minuta.
- Kada musaka bude gotova, umutiti jaja, mileram i začine te zalijte musaku. Vratite u rernu i pecite dok ne porumeni.