Kora:
1,5 šolja badema,
1 šolja hurmi.
Miksajte u multipraktiku ili sjeckalici dok ne dobijete smjesu koju možete oblikovati na dnu kalupa za tortu.
Krema čokoladna:
1 šolja hurmi,
3 kašike kakao praha,
2 avokada,
malo vanilije.
Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku kremu.
Džem od marelica:
1 šolja suhih marelica,
voda.
Miješajte dok ne dobijete gusti džem.
Čokoladna glazura:
1/2 šolje kokosovog maslaca,
3 kašike kakao praha,
4 kašike agava sirupa.
Otopite kokosov maslac te dodajte ostale sastojke i dobro miješajte. Najbolje je izmiješati u blenderu. Na koru stavite džem od marelica i čokoladnu kremu pa na vrh čokoladnu glazuru. Tortu stavite u frižider da se stvrdne, najbolje preko noći.