Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Tradicionalni kolači: Pripremite hurmašice

po Vasa kuharica 01/02/2020
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

30 dkg masla,

1 žumanjak,

1 kašika šećera,

malo pavlakeMaslo,Pavlaka,Šećer,,

30 dkg oštrog brašna plus na vrh noža sode bikarbone.

Agda:

70 dkg šećera,

pola litra vode,

nekoliko kriški limuna.

Priprema:

1. Maslo ručno mutiti. Dodati žumanjak, šećer, nastaviti mutiti i potom dodati kajmak. Nastaviti mutiti da sve bude pjenasto. Potom dodati brašno i sodu bikarbonu. Izmiješati, napraviti kuglu i ostaviti je na hladno mjesto.
2. hladnim rukama kidati komadić po komadić i praviti hurmašice. Prave se na način da se dobije prvo oblik kao valjušak, potom se taj valjušak rastanji na rende, pa u sredinu stavi pole oraha. Kolač slagati u tepsiju i peći.
3. Za agdu ukuhati šećer i vodu, dodati kriške limuna i hladnom preliti po vrućim hurmašica.

MaslopavlakaŠećervoda

Preporučujemo

Domaći kolač od jabuke

04/01/2023

RECEPT: Karamelizirana tikva s pekmezom | KUHAJMO ZAJEDNO

28/12/2022

Minjoni s mandarinama i pistacijom

28/12/2022

Kremasti desert

20/12/2022

Domaće snikers štangle

28/11/2022

Kompot od suhih smokava

28/11/2022

Kolač sa medom i čokoladom

17/11/2022

Sutlija sa mangom

17/11/2022

Jednostavan kolač od čokolade

16/11/2022

Ukusni kolač s kruškom

14/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh