Sastojci:
30 dkg masla,
1 žumanjak,
1 kašika šećera,
malo pavlakeMaslo,Pavlaka,Šećer,,
30 dkg oštrog brašna plus na vrh noža sode bikarbone.
Agda:
70 dkg šećera,
pola litra vode,
nekoliko kriški limuna.
Priprema:
1. Maslo ručno mutiti. Dodati žumanjak, šećer, nastaviti mutiti i potom dodati kajmak. Nastaviti mutiti da sve bude pjenasto. Potom dodati brašno i sodu bikarbonu. Izmiješati, napraviti kuglu i ostaviti je na hladno mjesto.
2. hladnim rukama kidati komadić po komadić i praviti hurmašice. Prave se na način da se dobije prvo oblik kao valjušak, potom se taj valjušak rastanji na rende, pa u sredinu stavi pole oraha. Kolač slagati u tepsiju i peći.
3. Za agdu ukuhati šećer i vodu, dodati kriške limuna i hladnom preliti po vrućim hurmašica.