Trendovi u kuhinji: Kavijar od povrća

po Vaša Kuharica

Sastojci:

4 plava patlidžana

1 dl maslinovog ulja

10 čehni bijelog luka

2 kriške suhog mesa

1/4 kašičice origana

1/4 kašičice bosiljka

prstohvat kopra

2 kašike sitno isjeckanog peršunovog lista

so i biber prema ukusu.

Priprema:

  1. Operite patlidžane, isijecite ih uzduž, unutrašnjost premažite s dosta bijelog luka pa umotajte u foliju. Položite u pleh i pecite 30 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
  2. Kad se patlidžani ispeku, kašikom izvadite unutrašnjost i izdinstajte na maslinovom ulju, na umjerenoj temperaturi, zajedno sa sitno isjeckanim suhim mesom. Začinite začinskim biljkama, solju i biberom i servirajte dok je toplo uz tost, bruskete ili krekere.

 

Preporučujemo