Trik za piletinu kao s roštilja: Sočno meso iz rerne

po Vasa kuharica

Ako želite uživati u onom finom okusu piletine s roštilja, meso možete premazati i kupovnim umakom za roštilj te ispeći na klasičan način u pećnici. Najjednostavniji način da provjerite je li vaša piletina pečena jest da se poslužite kuhinjskim termometrom. Meso će biti gotovo kada u najdebljem komadu piletina doseže temperaturu od 73 stepena.

Piletinu pečenu u umaku od roštilja možete poslužiti uz tjesteninu, krompir i rižu, narezati na komade i zamotati u roštilju ili staviti na salatu. Možete je staviti čak i u sendvič.

Sastojci: pileća prsa, začinska mješavina za piletinu, umak za roštilj, biljno ulje, so.

Ako na raspolaganju nemate kupovinu začinsku mješavinu za piletinu, možete je i sami napraviti u kuhinji od sljedećih sastojka:

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 190 stepeni Celzija.
2. Pileća prsa dobro premažite uljem, utrljajte začinsku mješavinu za piletinu i s malo dodatne soli.
3. Pecite pileća prsa na tavi sa svake strane oko dvije minute dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
4. Prebacite prsa u lim za pečenje te preko njih obilno premažite umak za roštilj. Stavite da se termički obrade do kraja desetak minuta u pećnici, odnosno dok unutrašnjost ne dosegne temperaturu od 73 stepena.
5. Odmorite piletinu pet minuta prije nego što je narežete i poslužite.

Preporučujemo