Trikovi: Savršeno skuhani kukuruz

po Vasa kuharica

Postoji više načina za kuhanje kukuruza. No samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju – onaj što se kuha u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca. Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a garantira da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.

Sastojci:

5 klipova mladog kukuruza,

1 litra vode,

200 ml mlijeka,

115 g maslaca,

1 čajna kašika soli.

Priprema:

1. Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.

2. U velikom loncu zagrijte vodu.

3. Kad voda zavrije, dodajte joj mlijeko i maslac.

4. Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.

5. Djelomično poklopite lonac i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju.

Preporučujemo