Trikovi: Tijesto za pizzu bez kvasca

po Vasa kuharica

Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom, pa čak ni upotrebljavati  kvasac. Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica, dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na 2 čvrsta jogurta dodajte oko 3,5 čaša brašna. Kao mjera neka vam posluži čaša od jogurta. Nakon što se tijesto izmijesi, spremno je za pečenje, a dok se peče, zabavite se.

Sastojci za tijesto: 

2 čvrsta jogurta,

3,5 čaša brašna,

1 prašak za pecivo,

so.

Nadjev:

100 g mozzarelle,

150 g pileće šunke,

40 g ricotte,

masline,

origano,

150 g pelata,

1 kašičica koncentrata od rajčice,

2 čehna bijelog luka,

so.

Priprema:
1. Prosijte brašno te dodajte prašak za pecivo i so pa s jogurtom umijesite tijesto.
2. Tijesto razvaljajte i stavite u lim obložen papirom za pečenje.
3. Popržite bijeli luk dok ne zamiriše u tavi, dodajte pelate i pirjajte dok se malo ne reducira te dodajte koncentrat rajčice i origano.
4. Tijesto premažite umakom od rajčica, složite pileću šunku, masline i dodajte usitnjeni sir pa pecite pizzu 20 minuta na 200 stepeni.

 

Preporučujemo