Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Tunjevina sa povrćem

po Vasa kuharica 08/08/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

 

500 g svježe tunjevine,

po 2 crvene i zelene paprike,

3 paradajza,

6 krompira srednje veličine,

2 glavice luka,

2 čehna bijelog luka,

2 kašike maslinovog ulja,

200 ml temeljca,

kašičica sjeckane majčine dušice,

so, biber.

 

Priprema:

 

  1. Tunjevinu izrežite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i bijeli luk isjeckajte.

 

  1. U dubokoj tavi zagrijte ulje, miješajući pržite papriku, luk i bijeli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte temeljac, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuhajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta.

 

  1. Desetak minuta prije kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.

 

paprikaparadajztunjevina

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh