Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Tunjevina u povrću

po Vaša Kuharica 24/11/2018
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 

4 jaja,

350 g tunjevine iz konzerve,

2 paradajza isječena na četvrtine,

glavica zelene salate,

130 ml vinegret sosa,

glavica crvenog luka,

150 g zelene i žute buranije,

2 kašike sjeckanog svježeg bosiljka,

so i biber.

Priprema:

  1. Stavite jaja u šerpu s hladnom vodom, zagrijte do ključanja i kuhajte 10 minuta na srednjoj temperaturi. Potom ocijedite, prelijte hladnom vodom, sačekajte da se ohlade, ogulite i isijecite na četvrtine.
  2. U drugoj šerpi obarite zelenu i žutu buraniju, procijedite i ostavite da se ohladi. U zdjeli za salatu pomiješajte isjeckan paradajz, očišćenu zelenu salatu, sjeckani crveni luk, žutu i zelenu buraniju, tunjevinu i jaja. Prelijte vinegret sosom, pažljivo promiješajte, posolite i pobiberite, pospite bosiljkom i poslužite uz tostiran hljeb.
povrćetunjevina

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh