Sastojci:
250 g pečenih lješnika,
250 g pečenih badema,
250 g oraha,
200 g šećera,
1 kg jufke za baklavu,
250 g maslaca,
50 g ulja.
Agda:
1.200 g šećera,
1.100 g vode,
3 vanilin šećera.
Priprema:
1. Prvo skuhati agdu od navedenih sastojaka. Kad prokuha smanjiti temperaturu i kuhati još 15 minuta. Skinuti s ringle i dodati 3 vanilin šećera, pa ostaviti da se ohladi.
2. Samljeti lješnik, orahe i badem. Sjediniti orašaste plodove, pa im dodati 200 g šećera.
3. Rastopiti maslac i dodati mu ulje.
4. Prvu jufku namazati mješavinom maslaca i ulja, preko staviti drugu jufku koju ćete presuti mješavinom badema, oraha i lješnika.
5. Jufku polako motati na tanju oklagiju. Jednu stranu oklagije čvrsto držati, a drugom rukom naborati tj. svući jufke s oklagije. Tako raditi dok ne potrošite sve namirnice potrebne za baklavu.
6. Baklavu redati u podmazani pleh i peći na 180 stepeni oko 50 minuta.
7. Vruću isjeći i zaliti agdom.