Sastojci:
pakovanje lazanja
200 g očišćenih škampa
200 g konzervirane tunjevine
2 pakovanja sjeckanog paradajza
300 g mocarele
bosiljak i origano
30 g očišćenih crnih maslina
30 g parmezana
kašika kapara
3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
- Na maslinovo ulje dodajte sjeckani paradajz s bosiljkom i origanom. Kad zakipi, dodajte škampe, natrganu tunjevinu, nasjeckane masline, kapare i dinstajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Posudu za pripremu lazanja premažite maslacem, poslužite listove lazanja, pa po njima rasporedite pripremljeni umak, pospite naribanom mocarelom i tako slažite dok ne potrošite sav umak. Završite listovima lazanja.
- Pospite naribanim sirevima. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.
- Kada su lazanje gotove možete iz preliti kečapom.