U trendu: Lazanje na mediteranski način

po Vaša Kuharica

Sastojci:

pakovanje lazanja

200 g očišćenih škampa

200 g konzervirane tunjevine

2 pakovanja sjeckanog paradajza

300 g mocarele

bosiljak i origano

30 g očišćenih crnih maslina

30 g parmezana

kašika kapara

3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

  1. Na maslinovo ulje dodajte sjeckani paradajz s bosiljkom i origanom. Kad zakipi, dodajte škampe, natrganu tunjevinu, nasjeckane masline, kapare i dinstajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
  2. Posudu za pripremu lazanja premažite maslacem, poslužite listove lazanja, pa po njima rasporedite pripremljeni umak, pospite naribanom mocarelom i tako slažite dok ne potrošite sav umak. Završite listovima lazanja.
  3. Pospite naribanim sirevima. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 30 minuta.
  4. Kada su lazanje gotove možete iz preliti kečapom.

Preporučujemo