Ukusna čokoladna torta

po Vasa kuharica

Sastojci:

20 hurmi,

110 g mljevenih orašastih plodova.

Krema:

zreli avokado,

40 g meda,

10 g kakaa,

pola kašičice kokosovog ulja,

malo soli.

Priprema:
1. Hurme očistite od koštica pa ih zalijte s vrućom vodom i ostavite ih da stoje 15 minuta. Zatim ih iscijedite od vode, pa im dodajte mljevene orašaste plodove. Spojite sve u blenderu.
2. U kalup promjera 18 cm utisnite dobivenu smjesu. Kremu pripremite tako da očistite zreli avokado. Avokado stavite u blender s ostalim sastojcima za kremu i izblendajte.
3. Probajte kremu – provjerite je li vam dovoljno slatka, ako nije, slobodno dodajte još meda. Kremu premažite preko podloge i stavite je u frižider na hlađenje barem sat vremena. Poslužite po želji – uz pržene lješnjake ili svježe voće, a možete pripremiti i domaći čokoladni preljev tako da promiješajte kašiku istopljenog kokosovog ulja s količinom gorkog kakaa ili običnog kakaa po želji.

Preporučujemo