Ukusna domaća bajadera

po Vasa kuharica

Sastojci:

250 g rogača,

250 g mljevenog keksa,

100 ml pavlake,

100 ml mlijeka,

kesica vanilin šećera,

2 kesice rum šećera,

100 g smeđeg šećera,

2 kašičice narendane kore limuna.

Za glazuru:

kašika ulja,

100 g tamne čokolade.

Priprema:
1. U mljeveni keks pomiješajte rogač, rendani limun, vanilin i rum šećer.
2. Mlijeko, šlag i šećer stavite da kuhaju, lagano miješajući dok se šećer ne otopi, a potom sklonite s vatre i prelijte preko smjese s keksom i rogačem.
3. Sve dobro izmiješajte, pa ulijte u duguljasti pleh i rukama ravnomjerno oblikujte bajaderu. Potom čokoladu otopite u ulju i prelijte preko bajadere da dobije glazuru.
4. Staviti u frižider da odstoji sat. Pospite u tankom sloju prah šećerom, a onda sijecite na kvadratiće.

Preporučujemo