Sastojci:

Za koru:

21 bjelance,

450 gr šećera,

300 gr lješnjaka,

3 kašike pšeničnog oštrog brašna.

Za kremu: 21 žumance,

3 pudinga od vanilije,

6 kašika pšeničnog oštrog brašna,

1 l mlijeka,

100 gr šećera,

250 gr maslaca,

2 šlag pjene,

100 ml mlijeka,

300 gr Milka čokolade sa lješnicima,

350 gr Milka bijele čokolade.

Priprema:

1.Odvojite 7 bjelanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte postepeno 150 g šećera.

2.Sameljite 100 g lješnjaka, dodajte 1 kašiku brašna i lagano umiješajte u pripremljeni snijeg.

3.Smjesu izlijte u kalup za torte (28 cm) čije ste dno prekrili papirom za pečenje i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

4.Na isti način s preostalim bjelanjcima, šećerom, lješnjacima i brašnom ponovite isti postupak još dva puta tako da dobijete 3 kore biskvita.

5.Za kremu sve žumanjke, puding i brašno promiješajte. Po potrebi dodajte malo mlijeka.

6.Preostalo mlijeko i šećer suhajte, odmaknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu od žumanjaka. Vratite na vatru i uz miješanje kratko prokuhajte, pazeći da ne zagori.

7.Kremu ohladite uz povremeno miješanje, a zatim umiješajte razrađeni maslac.

8.Šlag pjenu uspite u 100 ml mlijeka i umiješajte u čvrsti šlag.

9.Pripremljeni šlag umiješajte u kremu, a zatim je podijelite na dva dijela. U jednu polovinu umiješajte tamnu čokoladu koju ste otopili na pari, a u drugu polovicu bijelu čokoladu. Kremu dobro ohladiti prije nanošenja na biskvitnu koru.

10.Na biskvitnu koru stavite polovinu tamne kreme, zatim položite drugu biskvitnu koru, premažite je polovinom bijele kreme, zatim stavite treću koru.

11.Tortu premažite s ostatkom krema izvana i ukrasite lješnjacima.