Sastojci: 1 kg kelerabe, 750 g mljevenog mesa, 2 glavice crnog luka, po 4 kašike ulja i maslaca, 200 ml kisele pavlake, 4 jaja, kašika isjeckanog lišća peršuna, so, biber. Priprema: 1. Ogulite i operite kelerabu pa isjeckajte na štapiće. Na puteru prodinstajte isjeckani luk pa dodajte isjeckanu kelerabu. Dinstajte dok ne omekša, a na kraju posolite. 2. Priprema smjese: na ulju prodinstajte drugu glavicu luka, dodajte mljeveno meso i začinite biberom i solju. Po završetku dinstanja dodajte isjeckan peršunov list i jedno razmućeno jaje. 3. Tepsiju ili vatrostalnu zdjelu podmažite uljem ili maslacem pa redajte sloj kelerabe i sloj mesa dok se masa ne potroši. Posljednji sloj treba biti s kelerabom. Potom razmutite preostala jaja sa pavlakom i prelijte musaku, pa probušite malo viljuškom tako da preljev stigne do dna.