Sastojci:
150 ml slatkog vrhnja,
150 ml mlijeka,
1 kašika šećera,
1 vanilin šećer,
180 g tekućeg jogurta,
2 kašike meda,
1 želatina u prahu.
Umak od kupina:
250 g kupina,
2 kašike šećera,
2 kašike vode
Priprema:
1. Želatinu namočite s vodom prema uputama na pakiranju i ostavite da nabubri.
Mlijeko i slatko vrhnje, zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljenu želatinu i dobro miješajte dok se ne otopi.
2. Med pomiješajte s jogurtom pa ulijte pripremljenu mješavinu mlijeka i slatkog vrhnja. Sve dobro izmiješajte pa ulijte u čaše ili zdjelice za posluživanje. Ubacite i nekoliko kupina u svaku čašu. Ostavite panna cottu da se ohladi na sobnoj temperaturi, a nakon toga je spremite u frižider da očvrsne.
3. Ostatak kupina stavite u manji lončić, dodajte šećer i vodu pa kuhajte na laganoj vatri 10 minuta dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre pa kupine izgnječite vilicom. Pripremljeni umak od kupina stavite preko ohlađene panna cotte i sve skupa spremite u frižider da se dobro ohladi prije posluživanja.