Ukusna piletina u sosu od senfa i meda

po Vasa kuharica

Sastojci:

100g rustičnog senfa,

100g dižon senfa,

180g meda,

2 kašike soja sosa,

2 kašike sušenog estragona,

1 kašika rendanog svježeg đumbira,

4 bataka sa karabatacima

Priprema:

  1. Skinuti kožu i ostatak masnoće sa mesa, pa razdvojiti batake od karabataka. Oprati ih i ostaviti sa strane da se prosuše.
  2. Izmiješati obje vrste senfa, med, soja sos, estragon i đumbir u većoj činiji. Umakati svako parče mesa, okrećući ga dok se dobro ne uvalja u sos.
  3. Složiti meso u pekač. Ostatak sosa kašikom presuti preko mesa.
  4. Peći u već zagrijanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta. Poslužiti uz rižu, kus-kus ili krompir.

Preporučujemo