Ukusna pita od bundeve i maka

po Vasa kuharica

Sastojci:

2 jaja,

250 g brašna,

pola decilitra vode,

150 g bundeve,

200 g umućene slatke pavlake,

50 g maka,

50 g kisele jabuke,

50 g krem-sira,

50 g šećera u prahu,

pola decilitra preljeva od šeri likera.

Priprema:

1. Zamijesite tijesto od jaja, brašna i vode. Ostavite da odstoji sat. Podijelite tijesto na 6 jednakih dijelova, a onda ih oklagijom razvucite da dobijete tanke kore.

2. Pripremite fil od rendane bundeve, pavlake, maka, rendane kisele jabuke i krem-sira.

3. U podmazan pleh redajte kore, preko svake stavite fil i ponavljajte sve dok ne potrošite sav materijal. Pecite 45 minuta u zagrijanoj rerni na 180 stepeni.

4. Kada se ohladi, pospite je šećerom u prahu, isijecite na veće kocke i ukrasite preljevom od šeri likera.

Preporučujemo