Sastojci:
2 jaja,
250 g brašna,
pola decilitra vode,
150 g bundeve,
200 g umućene slatke pavlake,
50 g maka,
50 g kisele jabuke,
50 g krem-sira,
50 g šećera u prahu,
pola decilitra preljeva od šeri likera.
Priprema:
1. Zamijesite tijesto od jaja, brašna i vode. Ostavite da odstoji sat. Podijelite tijesto na 6 jednakih dijelova, a onda ih oklagijom razvucite da dobijete tanke kore.
2. Pripremite fil od rendane bundeve, pavlake, maka, rendane kisele jabuke i krem-sira.
3. U podmazan pleh redajte kore, preko svake stavite fil i ponavljajte sve dok ne potrošite sav materijal. Pecite 45 minuta u zagrijanoj rerni na 180 stepeni.
4. Kada se ohladi, pospite je šećerom u prahu, isijecite na veće kocke i ukrasite preljevom od šeri likera.