Sastojci:
400 g bijelog grožđa,
300 ml slatkog vrhnja,
200 g brašna,
1 kašika šećera u prahu,
pola kašičice soli,
100 g maslaca,
2 jaja,
30 g šećera,
1 kašika kukuruznog škroba.
Priprema:
- Prosijemo brašno i šećer u prahu, posolimo i promiješamo. Dodamo kockice maslaca i prstima ih utrljamo u brašno.
- Dodamo umućeno jaje i promiješamo. Tijesto oblikujemo u kuglu, omotamo ga folijom i ostavimo da odleži 30-tak minuta.
- Tijesto razvaljamo na debljinu 3-5 milimetara i premjestimo u kalup za kolače. Višak odrežemo, izbodemo viljuškom. Po tijestu rasporedimo bobice grožđa i stavimo u rernu 10-tak minuta.
- U posudu ulijemo slatko vrhnje, dodamo kukuruzni škrob, šećer, umućeno jaje i umutimo.
- Smjesu prelijemo preko grožđa i pečemo još 35 minuta.