Sastojci:
2 šoljice soka od nara,
6 zelenih jabuka,
150 g smeđeg šećera,
280 g brašna,
2 kašičice praška za pecivo,
120 g maslaca,
1 šoljica slatkog vrhnja,
nar,
so.
Priprema:
Sok od nara najprije stavite u manju posudu, pa ga zagrijavajte dok se malo ne reducira i postane nešto gušći, oko 15 minuta.
2. Premjestite ga u veću posudu, dodajte mu jabuke koje ste nasjeckali na kockice, 120 g šećera i tri kašike brašna. Začinite s prstohvatom soli. Pomiješajte, pa prebacite u posudu za pečenje.
3 U drugoj posudi pomiješajte ostatak brašna, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte kockice maslaca, pa rukama izradite mrvičastu smjesu. Dodajte slatko vrhnje i dobro pomiješajte kako biste dobili prhko tijesto. Rukom rasporedite dobiveno tijesto po jabukama i pospite ostatkom šećera. 4.Ubacite u rernu na 180 stepeni i pecite oko sat vremena ili dok se ne pojave mjehurići, a tijesto poprimi zlatnu boju.
5. Prije posluživanja kolač malo ohladite i poslužite uz kuglicu sladoleda.