Ukusna tjestenina s vrhnjem

po Vasa kuharica

Sastojci:

350 g tjestenine s jajima,

200 g brokule,

2 kašike maslinova ulja,

350 g piletine,

175 g vrganja,

80 g sirnog namaza,

85 g parmezana,

1 čehno bijelog luka,

250 ml vrhnja za kuhanje Brzo & Fino,

so,

svježe mljeveni biber.
Priprema:
1. U kipućoj slanoj vodi kuhajte tjesteninu 6 minuta pa dodajte nasjeckane listove brokule i kuhajte još 5 min. Ocijedite pa vratite u lonac.
2. U široj posudi zagrijte ulje, dodajte sitno narezanu piletinu i pržite dok ne postane zlaćana. Dodajte gljive narezane na 4 dijela, pržite minutu pa dodajte sirni namaz i vrhnje.
3. Pirjajte na laganoj vatri stalno miješajući. Posolite i pobiberite. Umakom prelijte tjesteninu i brokulu pa prebacite u vatrostalnu posudu. Pomiješajte ribani sir i bijeli luk pa pospite po tjestenini. Pecite 20 minuta na 190 stepeni.

Preporučujemo