Sastojci:

225 g tamne čokolade,

6 jaja,

prstohvat soli,

125 grama maslaca,

40 dag kesten pirea,

2 kašike ruma.

Preljev od čokolade:

100 g tamne čokolade,

250 mililitara vrhnja za šlag,

po želji nekoliko kapi ekstrakta od vanilije.

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
2. Odvojite bjelanca od žumanjaka i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli istucite bjelanjke u snijeg. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke, kesten pire i maslac.
3. U smjesu lagano dodajte polovicu snijega od bjelanjaka, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte te u smjesu dodajte i ostatak snijega.
4. Kalup za tortu premažite s malo maslaca i posipajte s krušnim mrvicama ili obložite papirom za pečenje te smjesu prelijte u kalup.
5. Pustite tortu da se peče između 40 i 50 minuta. Nakon pečenja pustite je da se ohladi.

Priprema preljeva:

1. Izmrvite čokoladu i otopite je na pari. Prelijte sa slatkim vrhnjem, dodajte nekoliko kapi ekstrakta od vanilije i miješajte dok ne dobijete jednobojnu, smeđu smjesu.
2. Dok je smjesa još vruća prelijte je preko torte.