Sastojci:
Biskvit:
500 g “schär mix” smjese za kolače,
125 g maslaca,
60 ml mlijeka,
4 jaja.
Za natapanje biskvita:
1 limun-sok,
1 kašika meda,
50 ml mlijeka.
Krema:
500 g krem-sira (sirni namaz),
1 limun-sok i korica,
2 vanilin šećera,
80 g šećera,
300 ml slatkog vrhnja za šlag.
Ukrašavanje:
šlag,
limun.
Priprema:
1. Rernu zagrijati na 180 stepeni. Smjesi za kolače dodati otopljeni maslac, mlijeko i jaja pa izmiksati. Izliti je u namašćeni okrugli kalup za torte.
2. Peći oko 45 minuta. Pečeni biskvit ohladiti pa prerezati na dva dijela.
3. Zagrijati mlijeko sa medom, dodati ocijeđeni limunov sok i preliti obje polovine biskvita.
4. Za kremu izmiksati krem-sir sa šećerom, vanilin šećerom, koricom i sokom limuna. Slatko vrhnje izmiksati u šlag pa sjediniti sa sirnom kremom.
5. Polovinom kreme premazati donji biskvit, poklopiti drugim biskvitom i ostatkom kreme premazati tortu. Prema želji ukrasiti šlagom i kriškama limuna.