Ukusna torta s limunom

po Vasa kuharica

Sastojci:

Biskvit:

500 g “schär mix” smjese za kolače,

125 g maslaca,

60 ml mlijeka,

4 jaja.

Za natapanje biskvita:

1 limun-sok,

1 kašika meda,

50 ml mlijeka.

Krema:

500 g krem-sira (sirni namaz),

1 limun-sok i korica,

2 vanilin šećera,

80 g šećera,

300 ml slatkog vrhnja za šlag.

Ukrašavanje:

šlag,

limun.

Priprema:

1. Rernu zagrijati na 180 stepeni. Smjesi za kolače dodati otopljeni maslac, mlijeko i jaja pa izmiksati. Izliti je u namašćeni okrugli kalup za torte.
2. Peći oko 45 minuta. Pečeni biskvit ohladiti pa prerezati na dva dijela.
3. Zagrijati mlijeko sa medom, dodati ocijeđeni limunov sok i preliti obje polovine biskvita.
4. Za kremu izmiksati krem-sir sa šećerom, vanilin šećerom, koricom i sokom limuna. Slatko vrhnje izmiksati u šlag pa sjediniti sa sirnom kremom.
5. Polovinom kreme premazati donji biskvit, poklopiti drugim biskvitom i ostatkom kreme premazati tortu. Prema želji ukrasiti šlagom i kriškama limuna.

Preporučujemo