Sastojci:

30 ml maslaca,

2 luka – narezana na tanke kriške,

225 g gljiva iz limenke,

15 ml konjaka,

2 čehna bijelog luka,

dosta svježeg peršuna,

175 g glatkog brašna,

250 ml mlijeka,

125 ml vrhnja,

30 ml sitno nasjeckane ljutike,

kašika zrna zelenog bibera,

300 g listova svježeg špinata,

15 ml maslinovog ulja,

so,

biber,

250 g nemasnog svježeg sira,

150 g creme fraiche.

Priprema:

1. Maslac rastopite u posudi, dodajte luk i pržite dok ne omekša, povremeno miješajući.

2. Ocijedite gljive, sitno ih nasjeckajte i stavite u posudu. Dinstajte oko 5 minuta, povremeno miješajući.

3. Dodajte konjak i čehno bijelog luka. Pojačajte vatru i kuhajte dok se ne smanji količina sokova u posudi, često miješajući.

4. Umiješajte peršun, maknite posudu s vatre i odložite da se ohladi.

5. U zdjeli pomiješajte brašno s mlijekom i vrhnjem, a zatim dodajte mješavinu gljiva, ljutiku i zrna papra.

6. Sve dobro izmiješajte i oblikujte njoke.

7. Njoke kuhajte 10-15 minuta u posoljenoj vodi. Dobro ocijedite i pustite da se ohlade.

8. U međuvremenu, operite špinat i dinstajte u posudi s maslinovim uljem, bez dodavanja vode, dok ne omekša. Dobro ocijedite i istisnite
višak vode. Nasjeckajte kuhani špinat.

9. Dodajte preostali bijeli luk te začinite solju i biberom prema ukusu.

10. Ohlađeni špinat pomiješajte sa sirom i creme fraiche. Poslužite njoke uz prilog od krem špinata.