Sastojci:
Manja rendana tikvica,
200 g izmrvljenog feta sira,
kašika sjeckanih crnih maslina,
3 struka mladog luka,
2 jaja,
250 g prezli,
80 g brašna,
kašičica sjeckanog bijelog luka,
2 kašičice sjeckanog svježeg bosiljka,
250 ml ulja,
so,
biber.
Priprema:
1. Rendane tikvice stavite u zdjelu, dobro izgnječite i iscijedite. Potom dodajte izmrvljeni feta sir, sjeckane masline, sitno sjeckani mladi luk, kašičicu sjeckanog bijelog luka i bisiljak. Posolite i pobiberite po želji, izmiješajte i oblikujte 12 loptica.
2. Rasporedite brašno, jaja i prezle u tri zasebna tanjira. Umutite jaja i posolite po želji. Knedle od tikvica i sira pospite brašnom, potom umočite u jaja i, na kraju, uvaljajte u prezle.
3. U tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi, pržite knedle po 3-4 minute i ostavite da se iscijede na papirnoj salveti. Poslužite uz sos po želji.