Sastojci:

350 g glatkog brašna,

100 g kokosovog brašna,

100 g šećera,

prašak za pecivo,

2 jaja,

250 g putera,

70 g šećera u prahu.

Priprema:

1. U veću zdjelu za miješanje stavite brašno. Ubacite kokosovo brašno, šećer i prašak za pecivo. Jaja umutiti kratko u maloj zdjeli pa dodati smjesi.
2. Puter narežite na listiće te ubaciti uzdjelu. Ručno sve dobro izmiješati u homogenu smjesu. Tijesto prekrijte folijom i ostavite ga da odmori u frižideru sat vremena.
3. Nakon toga kratko premijesite tijesto na podlozi, uzmite mali dio tijesta i dlanovima i na podlozi ga izdužiti u valjak na maksimalno 1 centimetar debljine.
4. Rezati ga na 6 centimetara. dužine, svaki odrezani dio saviti u kiflicu i staviti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje.
5. Kiflice se peku u zagrijanoj rerni na 190 stepeni 12 minuta. Vruće kiflice uvaljati u šećer u prahu, ohladiti i čuvati u limenoj kutiji.