Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Ukusne lazanje s tikvom

po Vasa kuharica 17/01/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 16 listova tijesta za lazanje, so, 2 kašike ulja, 700 g hokaido tikve, 2 kašike maslaca, 100 ml povrtnog temeljca, 50 ml bijelog vina, biber, prstohvat čilija, muškatni oraščić, 100 g kozjeg sira, 75 g lješnjaka, 1 grančica kadulje.

Priprema: 

1. Listove za lazanje skuhti u kipućoj slanoj vodi sa 2 kašike ulja prema uputama s pakiranja. Potom ih izvadite te jednu pored druge poslažite na pladanj.
2. Popržite tikvu na maslacu. Zatim ulijte temeljac i vino te začinite solju, biberom, čilijem i muškatnim oraščićem. Ostavite da krčka oko 8 minuta. Razmrvite sir.
3. Poslažite slojevito na četiri vatrostalna tanjira listove lazanje, tikvu, lješnik i sir dvaput jedno za drugim. Završite s listom tijesta za lazanje i kaduljom.
4. Peći oko 15 minuta na 150 stepeni.

 

maslacTikvaulje

Preporučujemo

Ideje za zdravi ručak: Punjeno povrće

16/05/2022

Predlažemo: Jogurt tjesto – možete stajati u frižideru...

16/05/2022

Carbonara s jajima

15/05/2022

Janjetina s lukom

15/05/2022

Piletina s buranijom za ručak

15/05/2022

Tjestenina s prokulicama

14/05/2022

Rolice od krompira i kukuruza

14/05/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

14/05/2022

Gurmanski ćevap

13/05/2022

Brusketi s pestom

13/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh