Sastojci:
350 g brašna,
5 g suhog kvasca,
1 mala kašika praška za pecivo,
1 mala kašika soli,
100 ml mlakog mlijeka,
50 ml mlake vode,
90 g jogurta,
30 ml ulja suncokretovog,
malo ulja za prženje.
Priprema:
1.Brašno pomješati sa svim suhim sastojcima pa izmješati kašikom. Dodati sad sve tečne sastojke i umjesiti toliko dugo da se sve lijepo sjedini. Ostaviti da miruje oko 30 minuta na toplom.
2. Pripremiti pleh obložen sa kuhinjskom krpom. Tjesto izručiti na vrlo malo brašna i kratko izraditi pa podjeliti na 6-8 djelova.
3. Svaki dio razviti na malo brašna, oko 1 cm debljine te odlagati ih na krpu. Pokriti da stanu 20 minuta. Zagrijati vrlo malo ulja i pržiti lepinice da fino porumene sa obje strane.