Sastojci:
150 g kuhanog krumpira,
350 g očišćenog kuhanog kestena,
30 g oštrog brašna,
2 žumanjka,
naribani muškatni oraščić,
so.
Priprema:
1. Kuhati kesten 20 minuta i oguliti mu koru i tanku kožicu ga dok je još topao. Oprati krompir i skuhati ga s ljuskom. Oguliti kuhani krompir dok je topao.
2. Propasirati krompir i kesten ručnom pasirkom ili ih usitniti mikserom. Ako se odlučite za mikser, dodajte u posudu miksera i brašno, lagano razmućene žumanjke, naribani muškatni oraščić i so, te sve zajedno umijesiti. Ako ručno mijesite, zamijesite mekano glatko tijesto bez grudica.
3. Dobro pobrašnite radnu površinu, uzmite dio tijesta i od njega napravite dugački cilindar. Režite njoke dugačke oko 1 cm, pospite ih brašnom i ponovite ovaj korak dok ne potrošite svo tijesto.
4. Zagrijte vodu u velikom loncu, posolite i dodajte kap ulja u
vodu. Kad voda zavrije ubacite njoke. Njoki su gotovi kad isplivaju na površinu. Njoki brzo isplivaju na površinu, trebat će vam par minuta kuhanja.
5. Prelijte otopljeni maslac u kojem ste pržili listove žalfije,
preko kuhanih njoka, pospite ih naribanim parmezanom i poslužite!