Ukusne palačinke iz rerne sa špinatom

po Vasa kuharica

Sastojci za palačinke:

250 g brašna,

2 dl mlijeka,

3,5 dl vode,

2 jaja,

malo soli,

1 kašika ulja.

Za punjenje:

500 g špinata,

500 g svježeg sira,

1 čašica kisele pavlake,

po želji so,

biber.

Za preljev:

2 jaja,

2 čaše jogurta,

malo  goude,

malo soli.

Priprema:

1. U brašno dodajte jaja, vodu, mlijeko, malo soli i umutite glatko tečno tijesto za palačinke. Ispecite palačinke i ostavite ih da se hlade.

2. U vodu stavite listove špinata, kratko prokuhajte pa isperite pod mlazom hladne vode i sitno nasjeckajte. U posudu stavite svježi sir, dodajte sjeckan špinat, kiselu pavlaku, so i biber, pa sve izmiješajte. Premažite palačinke filom, urolajte ih i redajte u vatrostalnu posudu.

3. Umutite jaja sa jogurtom i posolite. Prelijte smjesu preko palačinki, preko naribajte malo sira I zapecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 15 minuta.

Preporučujemo